© Pushing Colors Webdesign
In het Atelier du jardin worden cursussen gegeven in schilderen en tekenen aan groepen volwassenen, scholieren (leeftijd 13- 18) en kinderen (leeftijd 6-12).
Op een speelse en persoonlijke wijze worden je de beginselen van het schilderen en tekenen in alle facetten bijgebracht. Dat gebeurt in een ontspannen sfeer waarin je de ruimte krijgt om jezelf te ontplooien en jezelf creatief durft te voelen. Je kunt daarbij luisteren naar allerlei soorten muziek en kunstboeken, teksten, foto’s of gedichten raadplegen. Je krijgt inspiratie, je leert op een andere manier te kijken naar je omgeving en durft iets van jezelf op papier te zetten. Het creative proces staat centraal. Van het moment van ideeontwikkeling en -vorming tot de manier waarop je je eigen idee zal uitvoeren.
Scholieren gaan dit proces in op een eigentijdse manier die bij hun belevingswereld past. Net als volwassenen hebben zij hun eigen thema’s en muziek, filmpjes en boeken die ze kunnen meenemen. Hun onderlinge gezellige uitwisselingen van belevingen blijken eveneens een inspiratiebron te zijn!
De kindercursussen zijn speels en creatief van opzet. Na een warming-up op muziek wordt een verhaal verteld als was het een toneelspel. Een gekozen thema wordt visueel gemaakt. De kinderen leren op een speelse manier een andere, vrije kijk te krijgen en hun fantasie de vrije loop te laten. En wat is nou leuker dan je eigen verf te maken? Of om op een hele andere manier met materialen om te gaan: papier kleuren met paprikapoeder of thee, toveren met pastelkrijt!  
De groepen zijn gemengd en bestaan dus uit beginners en uit gevorderden. De cursussen worden in het voor- en najaar gegeven en omvatten doorgaans een reeks van 10 wekelijkse lessen. De lessen duren 2 uur. De avondlessen starten om 20.00 uur, de ochtendlessen om 9.30 uur. De cursus kost € 115, incl. normaal materiaalgebruik.
Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zijn er voor volwassenen cursussen op de maandag,- dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. De ochtendlessen worden afwisselend op de maandag,- woensdag- of donderdagochtend gegeven. 
De cursussen voor scholieren worden op de vrijdagavond gegeven van 19.00 uur- 21.00 uur.
De kindercursussen worden op willekeurige middagen gegeven, afhankelijk van de aanmeldingen, van  16.00 – 17.15. Het tarief is afhankelijk van het aantal lessen.
Heb je interesse of zou je je willen aanmelden? Neem in dat geval contact op met Anneke via de rubriek contact op deze site.
Welke technieken zal ik gebruiken? Welke materialen? Door dit proces te combineren met het werken vanuit je gevoel, zal het eindresultaat van je werkstuk je echt raken! Je zult in dat creative proces grenzen verleggen door te experimenteren met verschillende vormen, materialen, papiersoorten en door kleuren te gebruiken. Je zult uitdagingen tegenkomen om zelf kleuren te mengen, je eigen gevoel te uiten door kleuren te kiezen en tegenstellingen in kleur, vorm en sfeer te gebruiken! Ervaar het in de cursus. .
Scholieren
Kinderen
Cursusdata
Inhoud van de cursussen
Cursisten Aan het werk Kinderen Scholieren Cursist aan het werk
Cursussen
Home Anneke Cursussen Open atelier Workshops Kinderfeestjes Werk cursisten Contact Cursussen