Cursussen

Cursussen

Een cursus omvat doorgaans 9 lessen van 2 aangesloten uren waaraan zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. De mix van deelnemers stimuleert de inspiratie en met de ontspannen en persoonlijke begeleiding kun je je zoektocht naar je creatieve vaardigheden beginnen!

Wat kun je verwachten?

Veel deelnemers kennen het moment van: o. kan ik dat wel? Hoe begin ik? Twijfel dus. Ann helpt je op een coachende manier om in een combinatie van verschillende technieken en materialen aansluiting op je gevoel te maken. Dat laatste is essentieel, je werk moet je raken.

Je leert te durven, je gevoel op het doek te leggen. Experimenteren is noodzakelijk: wat past het best bij jou? is een kernvraag die alleen jij kan beantwoorden. Ann helpt je naar dat antwoord te zoeken. Wat is jouw waarneming en wat doet dat met jou? Anders leren kijken naar je omgeving en wat je ziet is een onderwerp dat veel aan bod zal komen. Er is een scala aan kunstboeken en foto’s in het atelier aanwezig om je idee-ontwikkeling daarbij een zetje te geven, de ontspannen sfeer van het atelier, de onderlinge uitwisseling en de begeleiding van Ann zorgen ervoor dat je optimaal in je creatieve proces komt en blijft!

Je werkt in een groep van maximaal 8 deelnemers. Dat waarborgt dat iedereen de nodige aandacht krijgt bij zijn proces. De cursussen worden gegeven op een dinsdag- en woensdagavond en op woensdagochtend.

Cursusdata

De lessen worden aangeboden in een cluster van 9 lessen. Er zijn 3 clusters per jaar te volgen: 

September t/m november, februari t/m mei en juni. t/m juli.

Dinsdag (1 keer in de 3 weken) 10.00 – 16.00 | VOL

Dinsdagavond 20.00 – 22.00 | VOL

Woensdagochtend 10.00 – 12.00 | VOL

Woensdagavond (verdiepingslessen) 19.30 – 22.00 | VOL

Vrijdagmiddag (scholierenles) 17.00- 18.30 | VOL 

Tevens is het mogelijk losse lessen te volgen (mits hiervoor plaatsen beschikbaar zijn).

Prijs: €20 per les

Verdiepingslessen

We starten met een theorieuitleg en daarna gaan we aan de slag met  het schetsen en tekenen van de verschillende typen monden, neuzen en ogen en oren .Je leert goed te kijken naar de verschillende vormen, schaduwpartijen, Een goede basis als je een portret wil gaan opzetten.

Tijd: 19.45 uur tot 22.15 uur
Kosten :€25
 
Tijd: 19.45 uur tot 22.15 uur
Kosten:€25

Voeten en handen zijn lastig af te beelden, omdat ze zo ingewikkeld zijn. Toch is het mogelijk om na zorgvuldige bestudering de basis van vorm en beweging onder de knie te krijgen. Handen en vingers zijn zo beweegbaar en zo complex van vorm, dat je al snel verkeerd in de verhoudingen zit.

Na een paar praktische aanwijzingen zal je handen en voeten makkelijker tekenen dan je denkt. Als je op een analytische manier naar die ingewikkelde vormen kijkt heb je een goed begin vandaar uit uit bouw je het verder op. Op de workshop leer je hoe je dat aanpakt. Tijdens de verdiepingsles leg ik de verschillende stappen uit om tot een goed resultaat te komen. Ook hierbij geldt: oefening baart kunst!

Wanneer: woensdagavond 
Tijd: 19.45 uur tot 22.15 uur
Prijs: €25