Workshops

Workshops

Elk seizoen zijn er in L’Atelier du Jardin een aantal vooraf bepaalde workshops waarvoor je je in kunt schrijven, op individuele basis of samen met een vriend of vriendin

Wil je eens iets anders voor een vrijgezellenfeestje? Of iets met de familie doen voor een 50ste verjaardag? Wil je een kinderfeestje organiseren? Of weer eens een ander teamuitje dan andere jaren?

Een workshop met elkaar kan een bijzonder leuk project zijn om met elkaar iets te maken, waaraan een onuitwisbare herinnering vast zit. Er kan bijvoorbeeld één groot werkstuk worden gemaakt, maar ook ieder een klein die samengevoegd kunnen worden tot 1 groot werkstuk. In onderling overleg kunnen we het thema kiezen, de tijdsduur, etc.

Zie je het voor je, creatief bezig zijn in de mediterrane sfeer van het L’atelier du jardin met een hapje en drankje en bijbehorende muziek? Lijkt dat je wat? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Houd je van muziek? Laat je uitdagen in deze inspirerende en actieve workshop en ontdek het plezier van tekenen en schilderen op muziek.

We laten ons inspireren door verschillende soorten muziek. We  gaan een muzikale reis maken en zullen ervaren welke kracht en sfeerbeelden de muziek ons brengt. Durf je grenzen te verleggen en de kracht in jezelf te voelen? Dan is deze workshop helemaal wat voor jou! Verras jezelf! 

Ontdek nieuwe kanten in het schilderen. Het schilderen van muziek is een bijzondere ervaring die je creativiteit en inspiratie zal verrijken. Je ervaart nieuwe kanten in jezelf in deze workshop: een combinatie van gevoel, spontaniteit, kracht en lef. Op papier zullen we op verschillende stijlen muziek en met verschillende materialen aan de slag gaan.

Durf je de uitdaging aan?

Waar wordt voor gezorgd:
 • Muzikale reis
 • Teken/schildermaterialen en papier
 • Koffie/ thee, drankje en een hapje
 • Een swingende dag/avond en een goed gevoel

Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur

Kosten: €40

Wil jij heel graag leren illustreren? Maar heb je geen idee hoe je een illustratie moet gaan maken? Heb je een verhaaltje of onderwerp in je hoofd  maar heb je niet de durf of weet je niet hoe je het op papier moet zetten?
Vaak houden we onszelf tegen om te beginnen. Door meer te durven en open te staan voor experimenteren , komen juist de mooiste creaties te voorschijn. Met deze creatieve vrijheid ontstaat er echt iets nieuws.

In deze workshop ‘Speels illustreren’ ga je, onder begeleiding van illustrator  Charlotte Jespers en beeldend kunstenaar Ann van der Meer, speels leren illustreren d.m.v. verrassende opdrachten. Je zult kennis gaan maken met allerlei manieren om visuele beelden vast te leggen. We gaan met verschillende materialen en invalshoeken aan de slag om een illustratie te maken.

Verwen jezelf met een dag voor jezelf , je zult verrast staan! Op speelse wijze leer je de basis van illustratie technieken en je gaat naar huis met een hand vol tips  en met een eigengemaakte illustratie.

Waar wordt voor gezorgd ?
 • Tekenmaterialen en papier
 • Koffie/ thee, lunch en fruit 
 • Veel tips en inspiratie en een goed gevoel
 • Een zelf ontworpen illustratie
Tijd : 10.00 uur tot 16.00 uur
Kosten: €75

Een dag vol bloemen, bladeren, natuur, geuren en kleuren.

Na ontvangst in L’Atelier du Jardin gaan we met elkaar een mooie natuurwandeling maken. Laat jezelf verrassen door het natuurschoon van de lente. We gaan op zoek naar een mooi voorbeeld van een blad, een plant of een bloem. Ik help je mee om anders te leren kijken, er valt zoveel te zien en te ontdekken wanneer je anders naar de bloemen en bladeren, hun mooie vormen, kleuren en structuren kijkt. We nemen ieder ons voorbeeld mee en gaan in het atelier schetsen en natuurgetrouwe tekeningen van ons voorbeeld maken. Je werkt dit verder uit met diverse tekenmaterialen. Een houten ophangsysteem is bij de workshop inbegrepen, zodat je thuis van je mooie kunstwerk gekunt genieten en je jouw eigen lente in huis haalt! ​

Waar wordt voor gezorgd:

 • Andere mooie natuurlijke voorbeelden als je niets moois bent tegengekomen….
 • Tekenmaterialen en papier
 • Koffie/ thee, lunch en fruit
 • Een flinke dosis inspiratie en een goed gevoel
 • Een mooie lente illustratie aan een houten ophangsysteem

Tijd : 10.00 uur en 16.00 uur

Kosten: €75

Anneke is exceptioneel goed in het geven van schilder workshops en lessen. Ze werkt vanuit haar hart met grote liefde en compassie voor haar cursisten. Zij is verzorgend tot in het kleinste detail, je wordt er gewoon gelukkig van! Onze zusjes dag was in één woord geweldig.

Helene Frost

Een aanrader. Perfect verzorgde workshop met heel professionele en gezellige begeleiding. Je gaat echt met een mooi werk én leuke herinneringen naar huis!

Jose van der Pijl